Skip to content

Rijksmuseum Amsterdam

In 2013 heeft het geheel vernieuwde Rijksmuseum haar deuren geopend voor het publiek. Het Rijksmuseum toont acht eeuwen Nederlandse kunst en geschiedenis aan een nationaal en internationaal publiek in een prachtig gerestaureerd en vernieuwd gebouw. Het huidige gebouw, ontworpen door de architect Pierre Cuypers, werd in 1885 in gebruik genomen. Het gebouw is tijdens de renovatie ontdaan van latere toevoegingen en hersteld in de heldere indeling van Cuypers.

Van Vonderen Schildersbedrijf heeft in opdracht van Aann. mij. JP van Eesteren b.v. alle binnenschilderwerken van ondermeer houten en stalen binnenkozijnen, binnendeuren en wanden en plafonds verzorgd. De geweldige kleurkeuze voor de wanden met 7 ontwikkelde tinten in een matte muurverf (Sikkens Rijks Colors) heeft inmiddels wereldwijde bewondering geoogst.

In bepaalde ruimten zijn op verzoek van de Rijksgebouwendienst steenachtige ondergronden zodanig behandeld, dat de aangebrachte verflagen zonder al te veel problemen in de toekomst weer kunnen worden verwijderd. De historisch geschilderde ondergronden komen dan weer tevoorschijn.

Locatie

Amsterdam